Witajcie!
Dziś recenzja ekologicznych krówek, które powstają bez użycia mleka, glutenu, są odpowiednie dla wegan. Pisząc recenzję zajadam się krówkami - przyjemne z pożytecznym. ;)
Krówki są zapakowane w opakowania o masie 150g.
Wartości odżywcze krówki toffi:
Skład krówki toffi: cukier kokosowy, mleko kokosowe w proszku, syrop ryżowy, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu 5,1%, białko słonecznika, błonnik rozpuszczalny z akacji
Wartości odżywcze krówki o smaku kakao:
Skład krówki o smaku kakao: cukier kokosowy, mleko kokosowe w proszku, syrop ryżowy, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu 5,1%, białko słonecznika, błonnik rozpuszczalny z akacji
Wszystkie surowce pochodzą z upraw ekologicznych.
Jest to produkt o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego. Źródło magnezu, fosforu, potasu. Nie zawiera tłuszczu pochodzenia zwierzęcego. Jest to słodycz odpowiednia dla wegan, oraz dla osób nietolerujących glutenów i laktozy :)
Jestem fanką krówek od kilku lat. Uwielbiam te wyjątkowe słodycze. Nigdy nie myślałam, że może powstać wegańska wersja tego cukierka - bez mleka i tych wszystkich niezdrowych dodatków.
Zdecydowanie smak tych krówek jest wyjątkowy. Zwłaszcza polubiłam wersję kakaową - super dla osób lubiących wyraziste smaki, wersja toffi bardziej przypomina klasyczne krówki.
Jestem zachwycona nie tylko smakiem ale przede wszystkim rewelacyjnym składem. Krówki można jeść bez wyrzutu. :)))
Kolejnym hitem jest:
- krem orzechowo -kakaowy
Wartość odżywcza:
Skład:
Konsystencja po wyjęciu z lodówki:
Krem jest świetną alternatywą dla tych opcji supermarketowych niezdrowych.
Prawdę mówić smakowo bije wszystkie inne, które jadłam na głowę. Dla fanów orzecha laskowego będzie naprawdę miłym zaskoczeniem - czuć go bardzo wyraźnie. Połączenie z kakaem jest strzałem w dziesiątkę.
Zdecydowanie polecam.
Zapraszam na stronę:
Widziałam w rossmann - muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuń