niedziela, 27 sierpnia 2017

Makaron Sotelli

Sotelli jest marką producenta z regionu Warmii i Mazur - są to makarony kukurydziane bez glutenu  najwyższej jakości w cenie dostępnej na każdą kieszeń. 


Marka Sotelli to makarony wytwarzane w jednym cyklu produkcyjnym o wysokiej jakości ziaren kukurydzy, z których we własnym młynie produkowana jest  dobrej jakości mąka kukurydziana,        z której tworzone są  makarony różnych form i gramatur zamykane  w nowoczesne linie opakowań. 

Specjaliści firmy zadbali o to, aby każdy konsument znalazł na talerzu to, za co zapłacił - produkt bezglutenowy - którego spożywanie nie tylko urozmaici dietę ale poprawi jakość życia osobom cierpiącym na celiakię czy nietolerancje pokarmowe.
Powszechna wiedza na temat niekorzystnego wpływu, związanego ze spożywaniem produktów zawierających gluten jest znikoma, a niestety często gluten wywołuje zaburzenia funkcjonowania organizmu  z którymi ludzie zmagają się bezsilnie latami. 
Atutem makaronu jest to, że całkowita jego  produkcja od podstaw jest w Polsce i jest on pozbawione GMO, certyfikowane. 







Obawiałam się, że makaron w smaku będzie gorszy od normalnego glutenowego makaronu ale nie miałam racji. Jest przepyszny i prawdę mówiąc lepszy od makaronów, które jadłam do tej pory. Ma bardzo oryginalny ale dosyć delikatny smak. Idealnie współgra ze spaghetti - u mnie ostatnio najczęściej w wersji lekkiej - cukiniowej. :) 
Wystarczy poddusić cukinie, aby stała się miękka i puściła sok, można dodać cebulę, marchewkę, pomidory, mięso dla ewentualnych mięsożerców ;) Łączymy z  makaronem i pyszne danie w ekspresowym tempie gotowe. Makaron Sotelli również pasuje do dań typu słodkiego. :) Zdecydowanie polecam jeśli jeszcze nie próbowaliście:) 
Smacznego! 
M.


1 komentarz: